Portretten

Portret in Opdracht

 

Een schilderij bestellen op www.olaph.nl is eenvoudig.

Nadat u de aanvraag gedaan hebt, zal het schilderij ca. 6 tot 8 weken later bezorgd worden compleet in standaard simpele lijst. Het schilderij wordt verzonden per houten verzendkist.Betreft het een cadeau, dan kan er uiteraard voor gekozen worden om het schilderij een ander afleveradres te geven.

 

Werkwijze

De totstandkoming van een portret is een interactief proces. Het plezier in  schilderen is de zoektocht naar het vastleggen van de ziel. Het is belangrijk dat de geportretteerde zichzelf herkent in het schilderij, dan wel dat de ouders hun kind op het doek aantreffen zoals zij het (willen) zien.

Tijdens een kennismakingsbezoek wordt goed doorgesproken wat de wensen zijn. Ik zal een aantal schetsen maken. Dit alles duurt ongeveer anderhalf a twee uur. Vooral bij kleine kinderen wordt daarnaast gebruik gemaakt van foto’s, temeer daar zij niet lang stil kunnen zitten. Maar ook bij oudere kinderen en volwassenen worden foto’s gemaakt tijdens het kennismakingsbezoek bij de opdrachtgever thuis.

Post mortem-portretten zijn ook mogelijk in opdracht. Er moet dan een goed scherpe foto worden aangeleverd. Het formaat van het portret bepaalt de prijs.

Is een bezoek voor u niet mogelijk of niet gewenst, kunt u uiteraard ook foto’s of een filmpje sturen. Ik geef de voorkeur aan een filmpje, omdat ik zo de motoriek van de geportretteerde goed kan zien. Een foto is uiteindelijk toch beholpen en laat maar weinig van de ziel zien.

Wanneer het schilderij klaar is neem ik contact op met u (via email of desgewenst telefoon). U maakt (als u tevreden bent) het resterende bedrag over en het schilderij zal ingekist en ingelijst verzonden worden naar het afgesproken adres.

Zoals beschreven neemt het proces 6 tot 8 weken in beslag, voordat u het portret thuis gestuurd krijgt. Hebt u meer vragen neem dan gerust contact met mij op via de contactpagina.

Prijsopgave

Prijzen zijn inclusief btw en verzendkosten. Zodat u niet achteraf op hogere kosten komt.

Het schilderij wordt in een standaard lijst geleverd per houten kist. Uiteraard kan het schilderij ook verzonden worden naar een ander afleveradres. Wanneer het een cadeau betreft wordt hier rekening mee gehouden.

Portretten tot een grote van 60x70cm zijn (in overleg) 1250,- incl btw.

 

Neem voor een bestelling altijd contact op met order@olaph.nl